Biyolojik göletler doğanın dengesini bozmamayı amaçlayarak yapılmaktadır. Sudaki yosun konsantrasyonunu mikro-organizmalar yolu ile azaltmak ve fosforu su içinde dengelemek amaçlanmaktadır. Biyolojik göletler hiçbir kimyasal maddeye gerek duymadan kendi kendini temizleyebilen havuzlardır. Yapımlarında sınırlara bağlı kalmadan istenilen malzeme kullanılabilir.Doğal taşlar ve ahşap malzemeler kullanılarak doğal bir görünüm elde edilebilir.
Bütün biyolojik göletler birbirinden farklıdır. Biyolojik göletler sadece biyolojik arıtma sistemi ile değil, su kalitesi ve doğal görünüm sebebiyle de diğer bütün havuzlardan ayrılır. Sahip oldukları ekosistem sayesinde biyolojik göletler dört mevsim kullanılabilir durumdadır.
Kışın ya da diğer mevsimlerde havuzun boşaltılması gerekmez. Biyolojik göletler doğal materyallerden yapıldığı için sizi birçok masraftan kurtarır. Tüm kimyasal maliyetler ve güçlü devir-daim motoru masraflarından kurtulmuş olursunuz. Suni olarak hazırlanan biyolojik göletler içinde su bitkileri barındırılabildiğinden çok doğal bir yaşam alanı oluşturuyor. Biyolojik göletlerin temeli göl bilimine dayanır. Araştırmalara göre su bitkilerinin azot, nitrat, potasyum ve fosfor gibi zararlı maddeleri yok ettiği görülmüştür. Göletler içinde suyu temizleyen ve aynı zamanda suda oksijen üreten bitkiler kullanılıyor. Bunların yanında doğal taşlar, balıklar, çakıllar, kayalar bulunduruluyor. Göletlerin çevresinde ise su ile uyumlu ağaçlar, sazlıklar, fıskiye ve heykeller, kurbağalar gibi hem doğal hem de mimarı elemanların bir araya geldiği eşsiz güzellikte bir doğal yaşam alanına dönüşüyor.
Biyolojik gölet yapımı doğadaki dengeyi örnek alarak oluşturulduklarından çevre için çok önemli bir yapıya sahiptir. Biyolojik gölet yapılırken sudaki yosun konsantrasyonu mikro-organizmalar yolu ile azaltılma yöntemi benimsenerek oluşturulur. Fosfor su içinde denge de tutulmalıdır.
Biyolojik Gölet Nedir?
Kendi ekosisteminde ki bitkiler ve faydalı bakteriler sayesinde hiçbir kimyasal kullanılmadan kendini kendini temizleyebilen bir sisteme sahip olan göletlerdir.
Biyolojik Gölet Nasıl Yapılır?
Biyolojik gölet yapımı tam bir peyzaj projesidir. Tüm peyzaj ve diğer projeler gibi öncelikle uzman bir ekip ve arazi keşfiyle çalışmalara başlanır. Gölettin yapılması planlanan arazinin toprak yapısı çok büyük önem taşır. Buna ek olarak yıllık yağış miktarları, sıcaklık dereceleri ve coğrafi özelliklerin ve değişkenlerin göz önün alınarak uygun bir planlama yapılması son derece gerekli ve önemlidir. Müşteri istek ve tercihleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Tüm bu faktörler göz önüne alınarak Biyolojik gölet yapımı projelendirilir. Projelendirme esnasında biyolojik gölette yer alacak canlı ekosistem de planlanır. Ekosistem oluşturulduktan sona, iskeleler, deckler, taşlar, çakıllar, kayalar çevresinde su ile uyumlu olan bitkiler, sazlıklar, fıskiye ve heykeller gibi hem doğal hem de mimari peyzajı düzenlemeleri biyolojik gölet için önem taşır. Tüm bu düzenlemeler gerçekleştirildikten sonra proje tamamlanmış olur. Biyolojik gölet yapımı projeye birebir uyulması ve bu doğrultuda çalışılması şarttır.
Biyolojik Gölet Yapmanın Avantajları
• Biyolojik göletler canlı ekosistemlerdir. Bu nedenle sıfır kimyasal kullanılır. Bu da doğaya saygılı ve çevreyi kirletmeyen yapılar olduğu söylenir.
• İçinde yaşayan canlı ekosistemler dışında, balık, kurbağa, bitkilerin yetişmesine de olanak sağlarlar. Dolayısıyla insan sağlığına da zarar vermezler.
• Biyolojik göletlerde bulunan su temiz ve zararsızdır.
• Biyolojik göletlerde bulunan su içilebilir su niteliği taşımaktadır.
• Su kaybı minimumdur.
• Su kaybı minimum olduğundan, su takviyesi maliyeti düşüktür.
• Kendi kendini temizleyen canlı ekosistemlerden oluştuğu için bakım maliyetleri de minimum düzeydedir.
• Biyolojik göletler doğaya saygılı yapılardır. Biyolojik gölet yaptırmayı düşünüyorsanız, siz de bizimle iletişime geçebilirsiniz. Web sitemizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Fiyatlandırma ve keşif için irtibat kurabilir, fiyatlandırmalarımız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.